Oogonderzoeken
Lichttherapie
Lichttherapie, ook bekend als “Syntonics of Photon Wave”, wordt al heel lang toegepast als ondersteuning bij de behandeling van visuele problemen. Licht bestaat uit vele kleuren met elk hun eigen frequentie en golflengte. Er wordt bij deze therapie gebruik gemaakt van kleuren uit het zichtbare licht. Licht is heel belangrijk voor het functioneren van ons lichaam door het in balans (in syntony) brengen van het sympathische en parasympatische zenuwstelsel.
Ogen vangen licht op en geleiden dit licht onder andere naar de visuele hersenschors. De visuele hersenschors is het gedeelte van onze hersenen waar wij mee kunnen zien. Licht gaat ook naar de hypothalamus, hypofyse en de pijnappelklier (epifyse) in onze hersenen. Het beïnvloedt dus meerdere hersencentra. Vanuit deze centra wordt ons zenuwstelsel aangestuurd. Dit zenuwstelsel zorgt onder andere voor hartslag en bloeddruk, maar ook dat ogen zich scherpstellen bij het kijken naar bijvoorbeeld digitale apparatuur. Dit gebeurt volledig automatisch. Onze “wil” heeft hier geen invloed op. Echter, ons zenuwstelsel kan uit balans raken door ziekte, trauma, stress of niet aangeboren hersenletsel. Er ontstaan dan allerlei klachten zoals wazig zien, onrustig zien, dubbelzien, enz..
Voordat men met deze therapie van start gaat, wordt er onderzocht welke kleuren er nodig zijn. Er wordt een functioneel gezichtsveld gemaakt van elk oog apart. Dit is een ander gezichtsveldonderzoek dan wat er bij een oogarts wordt uitgevoerd.
Dit gezichtsveld geeft niet alleen aan wat men wel ziet, maar ook welke lichtfrequenties niet goed worden waargenomen.
Lichttherapie is een dagelijkse (thuis) behandeling. Met de voor u geselecteerde kleurfilters en een speciaal apparaat of gekleurde penlights kan deze therapie thuis worden voorgezet.
Licht studies: dr. Robert Michael Kaplan en dr. Jacob Liberman